Over mij

 

Ik ben Miranda Verschoor, 47 jaar en moeder van twee puberdochters. Ik hou van sporten (bootcamp, obstacle running, fietsen, steps), lachen, koken en eten, lezen, genieten van de natuur, niksen en vakanties.

 

Tot nu toe heb ik altijd gewerkt in commercieel administratieve functies, maar op 1 september 2016 heb ik de sprong in het diepe gewaagd en nu ben ik volledig zelfstandig onderneemster.

 

Hoe is dit allemaal begonnen?

Ongeveer 16 jaar geleden begon ik aan de opleiding gewichtsconsulent. Vooral omdat ikzelf jarenlang tegen mijn eigen lichaam en overgewicht heb gevochten met diëten en jojo-effect. Elke ochtend stond ik na de WC, voor het eten en poedeltje naakt op de weegschaal. En bijna elke ochtend baalde ik van mezelf, mijn lijf en voelde me verre van goed en fit.

De kennis uit mijn opleiding was het prille begin van mijn verandering. Toen wist ik prima wat gezonde voeding en beweging waren, maar de weg naar mijn droomlichaam werd toch nog gedwarsboomd door andere krachten. Krachten als gedachten, emoties en gewoontepatronen.

 

Vanuit de dingen die ik heb meegemaakt in mijn leven en mijn eigen strijd tegen de weegschaal heb ik ervaren dat een aantal factoren de basis leggen voor ‘je goed voelen’ en ‘gelukkig zijn’. Dit kun je samenvatten als ‘goed zorgen voor jezelf’.

Dit zorgen moet altijd een balans hebben tussen zorgen voor je lichaam én zorgen voor je geest.

 

Voor mijzelf kwam de ommekeer na twee dingen:

  1. Ik kwam erachter dat ik door al die jaren diëten veel te weinig at, wat ik compenseerde door regelmatig verschrikkelijk te overeten (lees schransen).
  2. En ik kreeg inzicht in mijn emoties, kon mezelf accepteren zoals ik ben en werd mij bewust van gedachten en gevoelens die leidden tot overeten. Eerst veranderde ik van binnen, waardoor ik niet meer 'moest' eten als ik me rot voelde.

Toen ik meer ging eten, kreeg ik meer energie, ging meer bewegen en langzaamaan begon ik ook van buiten te veranderen, gewicht te verliezen en me goed te voelen. 

Een maatje 38 heb ik niet, maar dat is voor mij OK. Ik voel me fit, sterk en energiek en weet dat ik goed voor mijn lichaam zorg. Inmiddels kan ik ontspannen met eten omgaan en er vooral van genieten. Eten zal altijd mijn zwakke plek blijven, maar dat is prima.

 

Om andere 'lotgenoten' te kunnen gaan begeleiden op basis van deze inzichten, ben ik gestart met de opleiding ‘Counseling’. De theorie over psychologie en de oefening van coachingstechnieken gaven mij de handvatten om anderen te helpen door het woud aan emoties, gewoontes en lichamelijke reacties en te werken naar een gezond lichaam en positieve mindset.

 

Ten slotte miste ik nog een sterk fysieke tool en die heb ik gevonden in Cranio Sacraal therapie. Het is zo mooi hoe een lichaam kan loslaten door zachte aanraking.

 

Wees lief voor je lichaam en geest; je hebt er maar één.

 

We zijn allemaal in staat om ons goed te voelen en verdienen dit. Ook al gebeuren er soms dingen in ons leven waardoor we dit kwijt kunnen zijn. Iedereen heeft het vermogen zich goed te voelen.

 

En daar word ik dus blij van … om dat boven te halen in mensen.

 

Daarom heb ik me verdiept in gezonde voeding.

Daarom heb ik me verdiept in psychologie en coaching.

Daarom heb ik me verdiept in sport en beweging. 

Daarom heb ik me verdiept in lichaamswerk middels cranio.

Daarom doe ik wat ik doe.

 

Miranda Bakker

 

06 - 55 713988

info@bewustebalans.nl

Ospel