Lekkere recepten

Havermoutpannenkoekjes

Krachtvoer, snel, voedzaam, spierherstellend, gezond en super lekker.

 

Voor twee pannenkoekjes heb je nodig:

 

1 banaan

2 eieren

6 eetlepels havervlokken

 

Hup ... in de blender en dan in de koekenpan. Even om en om bakken en heerlijk met appelstroop, honing of rood fruit.

 

Shak shuka

Een paar maanden geleden kreeg ik een recept voor Shakshuka. Deze versie van het gerecht komt van Hello Fresh en behoort nu tot een van mijn favorieten.

Shakshuka is een traditioneel Israëlisch stoofpotje dat op elk moment van de dag gegeten wordt.
De Israëliërs eten dit gerecht het liefst met platbrood om de saus mee te dippen. Naanbrood is er ook erg lekker bij.

 

Voor 4 personen heb je nodig:

 

3 teentjes knoflook 
2 uien
Snuf cayennepeper
1 eetlepel olijfolie
2 stuks gele paprika
8 tomaten
1 groentebouillonblokje
8 takjes verse krulpeterselie
8 eieren
125 gram geitenkaas
Peper naar smaak
4 stuks volkoren baguette of naanbrood (voor in de oven)

 

Dit moet je er mee doen:

 

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika klein, de tomaat in blokjes en de krulpeterselie fijn.

 

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en cayennepeper 2 minuten op laag vuur. Voeg de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe. Voeg 30 ml water per persoon toe en verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan. Breng al roerende aan de kook, dek de pan af en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper.

 

Maak een kuiltje in de wok of hapjespan voor de eieren en breek de eieren hierin. Bestrooi de eieren met peper. Dek de pan af en laat de eieren in 10 minuten stollen. Verdeel halverwege de geitenkaas in stukjes over het geheel en haal de laatste 4 minuten de deksel van de pan. Zet het vuur dan iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

 

Bak ondertussen de speltbaguette 5 – 7 minuten in de voorverwarmde oven of tot de baguette goudbruin kleurt.

 

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met de speltbaguette.

 

Eet smakelijk!