Grenzen verleggen

25 september 2017

Vorige week zaterdag was het weer zo ver … een dagje grenzen verleggen.

 

Een 19 km obstacle run in het mooie Denemarken.

 

Na een km of 10 voor het grootste deel heuveltje op gefietst te hebben van de camping naar het viking-terrein, stonden we wederom bloednerveus om half elf in het startvak. Als eerste moet je een hoge muur over en dat is toch altijd weer spannend. Alleen lukt ons dat niet, dus hulp van andere sterke vikingen is vereist.

 

En waarom we ons druk maken, want die hulp krijgen we altijd. Vooral bij de Strong Vikingen helpt iedereen elkaar en gaat het vooral om je eigen prestaties en niet zozeer om snelheid. ‘We leave no viking behind’ zit niet voor niks in de slogan …

 

We hebben weer zo´n 40 leuke en minder leuke, zware en minder zware onderdelen overwonnen. De onderdelen met sjouwen, duwen, trekken en modder en water zijn meer mijn ding dan het optrekken, hangen en klimmen. Dat zie je ook wel aan de erg charmante foto bungelend aan de monkey bar.

 

Maar dat je voor jezelf weer wat grenzen verkent, moge duidelijk zijn.

Mijn echte zware moment had ik met een km of 14. Dit was mijn nekslagmoment. Met een loodzware zandzak moesten we vier keer een flinke heuvel af en ook weer vier keer op. Mijn benen deden het niet meer, mijn ademhaling in mijn keel en stapje voor stapje en volledig in gevecht met mezelf.

Maar ik heb doorgezet en alle vier keer de heuvel beklommen. Zo zie je maar dat je meer kunt dan je denkt.

 

Als je voor jezelf nooit je grenzen opzoekt, weet je ook niet waartoe je in staat bent. En dat is vaak heel veel. Het is zo goed voor je om je af en toe eens uit je comfortzone te begeven. Daar leer je van en ontstaan de mooiste dingen uit.

En wat waren/zijn we trots op onszelf na afloop. We hebben het toch maar mooi weer geflikt. Ook wel helemaal kapot én toch weer die 10 km terug gefietst naar de camping. Weliswaar met een iets andere snelheid en energie … maar toch.

Het was weer zoooo gaaf!

 

Wil jij ook wel eens je grenzen opzoeken en jezelf uitdagen op zo’n parcours?

In het voorjaar gaan we met een groep weer de modder in. Welke run het precies wordt, weet ik nog niet, maar als je hiervoor zou willen gaan (trainen), laat het me weten.

 

Voor nu … Oorah!